Nazad
02.06.2015.
Pravilnik - kvalitetna priplodna grla

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine donelo je pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za kvalitetna priplodna grla. 

Ovim pravilnikom bliže se propisuju uslovi i način ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za kvalitetne priplodne mlečne krave, kvalitetne priplodne tovne krave, kvalitetne priplodne ovce i koze, kvalitetne priplodne krmače, roditeljske kokoške teškog tipa, roditeljske kokoške lakog tipa, roditeljske ćurke, kvalitetne priplodne matice riba šarana i kvalitetne priplodne matice riba pastrmke (u daljem tekstu: kvalitetna priplodna grla), kao i obrazac zahteva za ostvarivanje tih podsticaja.

Uslov za ostvarivanje prava na podsticaje, koje ima pravno lice, preduzetnik i fizičko lice - nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva je da, pored uslova propisanih zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju, ima najmanje:

1) dve kvalitetne priplodne mlečne krave;

2) dve kvalitetne priplodne tovne krave;

3) 10 kvalitetnih priplodnih ovaca;

4) pet kvalitetnih priplodnih koza;

5) tri kvalitetne priplodne krmače

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za kvalitetna priplodna grla podnosi se za svaku kalendarsku godinu Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine - Upravi za agrarna plaćanja i to:

1) od 1. juna do 15. oktobra tekuće godine - za grla u proizvodnji;

2) od 1. do 31. januara naredne godine - za grla uključena u proizvodnju od 1. oktobra do 31. decembra kalendarske godine.

Pravilnik >>

Za sve informacije i potrebnu dokumentaciju obratite se Agenciji za ruralni razvoj opštine Indjija, Vojvode Stepe 48 ili na telefon 022/556-060.